Múzeumok éjszakája

Pest megyei múzeumok: Föld alatt és "a világ körül"

A múzeumok éjszakájához kapcsolódva koncertekkel, kiállításokkal, ingyenes tárlatvezetéssel, régészeti és csillagászati bemutatóval és más színes programokkal várják a Pest megyei múzeumok az elkövetkező napokban az érdeklődőket.

2012.06.13 20:28MTI

Pénteken délután 4 órakor nyílik meg a gödöllői Művészetek Házában a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosnőjének, Aleszja Popovának a fotókiállítása. A Kossuth-díjas balettművész három éve hobbiból kezdett fotózni, tárlata kapcsolódik a városban zajló Nők éve című tematikus programsorozathoz is.

A gödöllői Régészeti Látványraktárban szombaton este 6 órától a Pest megyei Múzeumok Igazgatóságának legjelentősebb ásatásaiból válogatott kiállítás nyílik. Az 1600 darabos anyag kronológiai sorrendben mutatja be az összes régészeti korszakot, az eligazodásban szakavatott tárlatvezetők segítenek.

Vácott az Értéktár és az Egyházmegyei Gyűjtemény szombati közös rendezvényei egységes belépőjeggyel látogathatók. Az este 11 óráig tartó program összeállítói nemcsak komoly- és könnyűzenei koncerteket, hanem piacot is szerveztek. A Váci Értéktár udvarán nagymarosi termelőktől vásárolhatnak a látogatók, akiket kertmozival is várnak.

A százhalombattai Matrica Múzeum "föld alatti és égi" kalandokat ígér. Szombaton este 6-tól az elmúlt 12 év ásatási eredményeit felvonultató, interaktív programelemekkel átszőtt kiállításra invitálják a helyieket, majd képes-zenés asztrológiai bemutató következik, sötétedés után pedig a múzeum udvarán a csillagos égben gyönyörködhetnek a látogatók.

Az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban is lesz - távcsöves - csillagászati bemutató szombaton a Buddhák és buddhák Kambodzsában című fotókiállítás megnyitója után. Az érdeklődők este 8-tól éjfélig izgalmasnak előadásokat hallhatnak: elismert szaktekintélyek tolmácsolásában a majmok afrikai birodalmáról, valamint Kambodzsáról, Észak-Thaiföld hegyi törzseiről vagy a nepáli serpákról tudhatnak meg érdekességeket.

A ceglédi Kossuth Múzeumban június 18-án, hétfőn dzsesszéjszakát rendeznek: az épület előtti színpadon helyi zenészek éjfélig tartó koncertet adnak, miközben a múzeum földszintjén a gyerekeket hangszerbemutatóra, az emeleten a nagyobbakat kiállítás-megnyitóra várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.