Múzeumok éjszakája

Távcsöves csillagles a balácai Villa Romanán

Római kor, 3D technika, távcsöves csillagvizsgálat - mások mellett ezeket nyújtja a Veszprém megyei Balácán található Villa Romana szombaton a múzeumok éjszakáján.

2012.06.11 17:47MTI

Június 16-án szombaton 18 órától éjfélig várja a romantikus hangulatú római villagazdaság a múzeumok éjszakája látogatóit - közölte Limbacher Gábor, a Veszprém megyei Laczkó Dezső múzeum igazgatója hétfőn az MTI-vel. Az új kiállítóterekkel és multimédiás berendezésekkel bővült római kori villagazdaságban minden érdeklődő, kicsi és nagy megtalálja a maga szórakozását: a látogatók hagyományos és projektoros kivetítéssel berendezett római enteriőrök, 3D kisfilmet játszó vetítőterem, interaktív élményt nyújtó multimédiás eszközök révén pillanthatnak be a villagazdaság és a római kor hétköznapjaiba. 

A romkert egésze fényszennyezés-mentes terület, így kiváló lehetőség nyílik a csillagos égbolt távcsöves szemlélésére, Horvát Ferenc amatőr csillagász segítségével. A múzeum munkatársai 19, 21 és 23 órakor rendkívüli tárlatvezetéssel vezetik körbe a látogatókat; minden belépő mellé ajándékot adnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.