Múzeumok éjszakája

Roma festők kiállítása, miniszteri tárlatvezetéssel

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vezetésével a nagyközönség is megtekintheti a kortárs roma képzőművészek alkotásait bemutató kiállítást szombaton, a múzeumok éjszakáján az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságán.

2012.06.13 23:46MTI

A Beszélő paletták című tárlaton 31 kortárs roma alkotó 102 festménye és grafikája mellett nem cigány művészeknek a tisztes szegénységet páratlan módon ábrázoló alkotásai is helyet kaptak - közölte az Emmi szerdán az MTI-vel. Mint írták, az államtitkárság ezzel is jelzi két fő üzenetét: a magyarországi cigányság esélyeinek javítása magyar nemzeti sorskérdés, illetve a szegénységre meghatározóan nem etnikai, hanem szociális kérdésként tekintenek.

A tárcavezető az államtitkárság folyosóin, a helyettes államtitkár irodájában, valamint az államtitkársági tárgyalóban elhelyezett műveket mutatja be az érdeklődőknek.

A vezetésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a miniszteritarlatvezetes@gmail.com e-mail címen kérik jelezni. A regisztrációhoz teljes név megadása szükséges, a belépéshez személyi igazolvány kell. A regisztráció kizárólag az e-mailes visszajelzés felmutatásával érvényes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.