A tájak azonos nyelven beszélnek

Magyar fotókiállítás Brüsszelben

Négy magyar fotóművész - Fátyol Viola, Ember Sári, Kudász Gábor Arion és Szalontai Ábel - kiállítása látható szerdától a brüsszeli Balassi Intézetben a belga főváros BOZAR nevű művészeti központjával együttműködésben.

2012.06.13 21:32MTI

A tájak azonos nyelven beszélnek címet viselő kiállítás megszervezésében együttműködő partner a Mai Manó Ház - Magyar Fotográfusok Háza is.

Mint Csizek Gabriella, a kiállítás kurátora ajánlójában írja, Ember Sári fotográfiái egy baráti társaság közös programjainak képnaplójaként készültek. Fátyol Viola fotósorozatai valóságos családjának tagjaival mindennapi vagy akár egyszeri történéseket, helyzeteket, illetve egymáshoz való viszonyokat fogalmaznak újra. Kudász Gábor Arion az elveszített természeti tereket, az ember által átrajzolt tájakat a klasszikus képalkotás módszerét követve mutatja meg. Szalontai Ábel fényképei pedig a klasszikus fotográfia finom, tiszta vonalát követve jutnak el a szinte meditációt idéző, csendes szemlélődést igénylő táj ábrázolásához.

A magyar művészek kiállítása abba a nagyszabású, Fotó Nyár 2012 elnevezésű belgiumi kulturális rendezvénysorozatba illeszkedik, amelynek keretében az ország számos városában tucatnyi kiállítóteremben láthatóak különböző tematikájú fotótárlatok.

Magában a BOZAR központban rendezik meg azt az Európa legkülönbözőbb térségeit bemutató tájképkiállítást, amelynek A hely érzete (Sense of Place) a címe, és amelynek ismertetője külön felhívja a figyelmet az ott is kiállító Kudász Gábor Arion alkotásaira. "Az egyes képek szemmel láthatóan semleges ismertetést adnak, együttesen azonban olyan sorozatot képeznek, amely bemutatja a vidéki táj leromlását" - olvasható a tárlatkalauzban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.