Művészeti alkotótábor gyerekeknek Óbudán

Milyen szoborral tennéd szebbé Budapestet?

Milyen szoborral tennéd szebbé Budapestet? címmel alkotótábor indul az óbudai Varga Imre Kiállítóházban júliustól.

2012.05.19 08:35MTI

A kiállítóház alkotótáborában a fiatalok megismerkedhetnek Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaival, a köztéri művészet világával és kipróbálhatják kreativitásukat. Szobrokat készíthetnek papírmaséból, agyagozhatnak, egyedi esernyőket tervezhetnek, rajzolhatnak, festhetnek és otthonról hozott hulladékokat is felhasználhatnak alkotásaik elkészítéséhez.
   
A szervezők kültéri játékokkal fogják színesíteni a programot a múzeum közelében lévő sportpályán, az Óbudai- és a Margitszigeten - közölte Csík Andrea, a Budapesti Történeti Múzeum kulturális menedzsere.
   
Három gyakorlott pedagógus, köztük egy rajztanár és egy művészettörténész tartja a foglalkozásokat a 8 és 18 év közötti művészetkedvelő fiataloknak. A tábor július 2-án három turnusban, a jelentkezőktől függően pedig három korcsoportban indul, hétfőtől péntekig, öt napon át tart.
   
A Varga Imre Kiállítóház a Budapest Galéria egyik intézménye és mindkettő a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozik. A kiállítóházat 1983-ban alapították Varga Imre szobrászművész életművének - szobrainak, köztéri szoborvázlatainak, érmeinek és rajzainak - bemutatására.
   
További információk a táborozásról a budapestgaleria.hu oldalon érhetők el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.