Mesék, bábok, foglalkozások és édességek

Gyereknap - Programok már vasárnaptól Budapesten

Ingyenes programokkal, mesékkel, bábokkal, kézműves foglalkozásokkal, édességekkel és két rekordkísérettel is várják a gyerekeket vasárnap és május 25-én, pénteken Budapesten.

2012.05.18 16:10MTI

Az idei gyereknaphoz kapcsolódó programsorozat a MOM Kulturális Központban már vasárnap elkezdődik az Iciri-piciri Gyereknappal. Tíz órától a Három kismalac című klasszikus mesét a Ziránó Színház tagjai drótos marionett bábokkal és zenével keltik életre. Az interaktív zenés mesekoncerten a dalok, a hangszerek, a bábok, a zene és a gyerekek részvételével mesés történet elevenedik meg.  
   
Egész napos öko-kézműves foglalkozásokkal próbálják felhívni a kicsik figyelmét a környezet védelmére. A programok ingyenesek - olvasható a kulturális központ honlapján.
   
Május 25-én, pénteken a Budai Várban, a Szent György téren két különleges rekord felállítására tesznek kísérletet. A programot a gyerekek másfél kilométeres futással kezdik, majd a résztvevők közösen kiraknak egy olyan 10x10 méteres óriás "mandala" virágot, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszó református temploma festett kazettás mennyezetének egyik mintájára készült. Ezzel szeretnék felállítani - négyezer gyermek részvételével - az óriás virág kirakásának rekordját.
    
A másik csúcskísérlet az ötezer hintázó rekordjának felállítása lesz. Az óriás hintahajót közös erővel tudják a gyerekek mozgásba lendíteni. Az esemény összekapcsolja a sportot, a kreativitást és a játékot - közölte Csornay Kinga szervező.
   
Jövő péntektől pünkösd hétfőig az Erzsébet téren Urbitális Belvárosi Majális, Nassoló Gyereknapok és utcafesztivál is lesz. A négynapos rendezvényen a legfinomabb édességekkel várják a nassolni szerető gyerekeket és felnőtteket. Édesség manufaktúrák, gyártók, kereskedők, cukrászdák, fagylaltozók és kávézók mutatják be portékáikat - olvasható a programturizmus.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.