Eszmét cserélnek az észak-amerikai mozisok

Hobbit, vámpír és denevérember a CinemaConon

Peter Jackson A hobbitot, Tim Burton az Éjsötét árnyékot, Christopher Nolan pedig legújabb Batman-filmjét mutatta be az észak-amerikai mozisok legnagyobb eszmecseréjén, a CinemaConon.

2012.04.25 13:25MTI

A nagyszabású Las Vegas-i konferencia keddi napján az új-zélandi rendező videoüzenetben ajánlotta a mozisok figyelmébe A hobbitot egy tízperces előzetessel. A bemutató érdekessége az volt, hogy percenként 48 képkockás sebességgel pergett a filmrészlet, ami a hollywoodi szabvány duplája. Jackson azonban hangsúlyozta, hogy a képhatás így még élőbb, és nemcsak három dimenzióban, de a normál kétdimenziós változatban is, ráadásul a digitális korszakban már gyakorlatilag semmi akadálya a 48 kockás felvételnek. Remélhetőleg minél több moziban fogják ebben a formátumban vetíteni - fűzte hozzá.
   
A produkció első része decemberben kerül a mozikba, és mint a rendező elárulta, jelenleg a vágáson dolgozik.
   
Johnny Depp egy hatvanas-hetvenes évekbeli tévésorozat filmváltozatával érkezett a konferenciára. Az Éjsötét árnyak című horroron a színész ismét Tim Burton rendezővel dolgozott együtt. Depp 200 éves vámpírt játszik, aki mai családja érdekében csap össze egy gonosz boszorkánnyal.
   
Burton elmondta: gyerekkorában gyakran hazaszökött az iskolából, hogy láthassa a sorozatot, amelyet rajta kívül a stábból csak Depp és Michelle Pfeiffer nézett annak idején. A történet 1760-ban kezdődik Liverpoolban, amikor a Collins család az Újvilágba készül áttelepülni. Pfeiffer a család mai matriarcháját alakítja, és egy jelenetben Alice Cooper is megjelenik a filmben, amely május 10-én kerül a magyar mozikba.
   
A csütörtökig gyűlésező észak-amerikai mozisok A sötét lovag: Felemelkedés című denevéremberes epizódból is ízelítőt kaptak. Christopher Nolan újabb Batman-filmrészletében hidak dőlnek, tankok vonulnak, Christian Bale pedig idősebb, viharvertebb szuperhősként tér vissza a filmvászonra.
   
Saját Batman-interpretációját a lehető legjobb formában akarta befejezni - mesélte Nolan, hozzátéve: "kilenc éve dolgozom ezen a sztorin, így vegyes érzelmeket kelt bennem, hogy a végéhez ért". Mint mondta: szerinte a látványosságért mennek a nézők a moziba, ezért arra törekedett, hogy munkája ennek megfeleljen.
   
A produkciót, amelyet a nyári moziszezon egyik slágerének tartanak, július 19-től vetítik Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.