Egy nyár végi szüreten született a zenekar

Borra-Való, nemcsak borisszáknak

A Borra-való együttes egy nyár végi szüret eredménye. A dalok (Ősszel érik babám a fekete szőlő, Érik a szőlő, hajlik a vessző, Drunken sailor, Bor Camino... stb.) szeretete, a zenélés öröme és a jó borok még az őszi borongós napokat is vidámmá varázsolják - bár most a húsvétra készülnek.

2012.04.03 13:19JT Press

A Borra-Való elnevezésű formáció dalszövegei, rutinos, de korántsem mechanikus, sokkal inkább magával ragadó, sodró, életigenlő, lendületes előadásmódja mindenkit meggyőz arról, hogy nemcsak szereti, de érzi és érti is a bor lényegét. Az együttest legközelebb a Budavári Sokadalom fesztiválon hallhatjuk élőben, április 9-én, egy igazi húsvéti koncert keretében.

Egy a hagyományokat az újszerűséggel ötvöző együttest ismerhetünk meg. A népdalokból hagyománnyal fűszerezve a bordalok világából izgalmas és életörömmel teli új világ születik, négy hangszerre komponálva.

Hegedű, szólóének, gitár és ütőhangszerek segítségével a Borra-Való újszerű vállalkozása egyszerre hagyományszerető és újdonságkereső. Az ismert szerzemények mellett külön figyelmet érdemel a „Sweet Child of Mine” különleges verziója Igyunk a szüretre címmel.

Fotó: JT Press


Saját bordalok közül kiemelkedik a „Szép boszorkány”, „Szőlőtőke, venyige”, a „Bordal” és még számos – a finom nedűhöz – kapcsolódó zene. Borvacsorákon különösen jólesik a finom bor mellé a hangulatteremtő zene, amelyben ismerős dallamok is felcsendülnek. Az együttes a kulturált borfogyasztásra buzdító és a vidám folklóros jellegű dalokat vegyíti saját szerzeményekkel.

A repertoárban ismert magyart költők népszerű versei is megzenésítésre kerülnek. Az ötletgazda Almár Judit annak idején jókor volt jó helyen, így a zenekari tagok választása mellett a bor iránti szeretete is ki tudott bontakozni. Aki szereti a bort – valljuk be, a többség igen! – a formációt és a dalokat is kedvelni fogja.

Almár Judit és kis csapata napjaink népszerű közösségi site-ján is posztolja a Borra-Valóval kapcsolatos információkat. Ugyan szüreten alakult a formáció, ennek ellenére egész évben koncerteznek szerte Magyarországon.

A legközelebbi koncert időpontja: 2012. április 9. Hétfő 17 óra
Helyszín: Budavári Húsvéti Sokadalom, Garabonciás színpad

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.