Lehet vigadni

Bor-, borlovag és gasztronómiai fesztivál Győrött

Egy tucatnál több hazai borvidék pincészetei vonultatják fel boraikat a IV. győri bor-, borlovag- és gasztronómiai fesztiválon augusztus 25-28. között a Széchenyi téren.

2011.08.04 17:32MTI

A rendezvényt ingyenes szabadtéri dzsessz- és világzenei koncertek színesítik - mondta Bolla Péter, az önkormányzat kabinetfőnöke az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ismertetése szerint évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a borászok részéről a fesztivál iránt. Az idén már hatvan borász - hússzal több mint tavaly - kínálja a jóféle nedűket a fesztivál vendégeinek. Verseny keretében megválasztják a város borát a pannonhalmi borvidék kínálatából, a bort kóstolgató látogatók pedig a közönségdíjra érdemes borra szavazhatnak.

A programot a borlovagrendek látványos felvonulása nyitja meg augusztus 25-én, és két nappal később kerül sor az új borlovagok avatási ceremóniájára a Bencés templomban.

A nyitónapon egyebek között a balkáni és román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zenét a magyar zenével ötvöző Besh o drom együttes ad koncertet. A Balázs Feco Band nosztalgiakoncertje pénteken hangzik el, és ugyanaznap fellép még a hagyományos dzsesszt játszó poznani Dixie Company.

Szombaton három tenor, László Boldizsár, a Cotton Club Singers egykori frontembere Cseh Attilával és Kóbor Tamással az operairodalom klasszikusaiból és bordalokból készült összeállítást mutat be. Formációjukhoz vendégként csatlakozik a negyedik bortenor, Hajdu András magánénekes.

A bornapokat és ezzel együtt a győri nyári fesztivált a Chico & the Gypsies, a Gipsy Kings együttes alapítójának fergeteges latin estje zárja a Városház téren és a Szent István úton, ahol akár 50-80 ezer ember is elfér - mondta a kabinetfőnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.