Az előző regény filmváltozata már a mozikban

Újra feltárul VIII. Henrik udvara - A Boleyn-örökség már kapható

Ki ne emlékezne George-ra, a mohó és csapodár udvaroncra, a gyönyörű, ám becsvágyó Anna királynéra, és Maryre, a másik Boleyn lányra, aki a három testvér közül egyedüliként élte túl VIII. Henrik kegyetlen bosszúját? A róluk szóló történet nem csak Angliában lett az Év Romatikus Regénye, hanem világszerte nagy sikert ért el.

2008.05.06 17:30ma.hu

Ki ne emlékezne George-ra, a mohó és csapodár udvaroncra, a gyönyörű, ám becsvágyó Anna királynéra, és Maryre, a másik Boleyn lányra, aki a három testvér közül egyedüliként élte túl VIII. Henrik kegyetlen bosszúját?

A róluk szóló történet nem csak Angliában lett az Év Romatikus Regénye, hanem világszerte nagy sikert ért el.

Június 5-től az izgalmas regénysorozat első kötetéből, A másik Boleyn lány című kötetből készült hollywoodi szuperprodukció már a hazai mozikban is látható Natalie Portman, Scarlett Johansson és Eric Bana főszereplésével.

A Boleyn örökség című kötet ismét VIII. Henrik udvarába kalauzolja el az olvasót. Néhány év telt csak el a sorsfordító és vallásújító események óta. A király immár eltemette harmadik feleségét, a szerény Jane Seymour-t, ki a szülés után vesztette életét, s a már nem oly fiatal, és daliás Henrik ismét nősülni készül.

Németországból érkezik menyasszonya Klevei Anna, ki zsarnok bátyja uralma alól menekül a vágyott házasságba, de a király röviddel az esküvő után szemet vet a Howard család újabb csinos lányára, Katalinra.

E két hölgy mellett a korábbi eseményekből már megismert Jane Boleyn, a kivégzett George özvegye szövi a történet fonalát, mindhárman saját szemszögükből mutatják be a viharos eseményeket.

Házasság, szerelem, csalfaság VIII. Henrik udvarában, ahol elég egy rossz lépés a kegyvesztettséghez, és a vérpadhoz.

Philippa Gregory,
napjaink egyik legsikeresebb írónője ezúttal is remekelt. A könyvet megjelenése után egy évvel már majd negyven nyelvre lefordították, s azóta megjelent a folytatás, A királynő bolondja, melyet kiadónk karácsony előtt készül megjelentetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.