Amit lehetett, besöpört

Tarolt A némafilmes Londonban

Tarolt A némafilmes Londonban: Michel Hazanavicius rendező munkája szinte az összes főbb elismerést besöpörte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.

2012.02.13 00:04MTI

A fekete-fehér francia alkotás tizenkét jelöléssel szerepelt az igen megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekintett BAFTA-listán, és a Királyi Operaházban 65. alkalommal megrendezett ünnepi gálán hetet be is gyűjtött, köztük a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó díjakat.

A legjobb női főszereplő díját ugyanakkor Meryl Streep vehette át a Vaslady című filmben, Margaret Thatcher volt brit konzervatív kormányfő szerepében nyújtott alakításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.