Musical a művész életéről

Megidézik Chaplint a Broadwayn

Charlie Chaplin életéről szóló musicallel idézik meg a világhírű művészt a Bradwayn.

2012.01.31 14:25MTI

A Becoming Chaplin várhatóan még idén bemutatkozik, de majd csak a következő, 2012/2013-as szezonban. A darab "megmutatja a zseni legendája mögött rejtőző embert, aki örökre megváltoztatta a moziba járás élményét" - olvasható a Broadway World portálon.
   
Az új musicalt Warren Carlyle rendezi, ő állt a Hugh Jackman: Back on Broadway című népszerű show mögött is. A zene és a szöveg Christopher Curtis, a forgatókönyv az Annie, a Producerek, valamint a Hajlakk című darabért három Tony-díjjal jutalmazott Thomas Meehan munkája.
   
A darab producere Bob és Mindy Rich, valamint John és Claire Caudwell, egy brit filantróp házaspár. A négyesfogat már a Jézus Krisztus Szupersztár című musical legutóbbi színpadra állításában együttműködött a Broadwayn.
   
A Becoming Chaplin egy évekkel ezelőtt Limelight (Rivaldafény) címmel szintén New Yorkban bemutatott színdarab feldolgozása. Abban három színész játszotta Chaplint élete három különböző korszakában. Rivaldafény volt Chaplin utolsó filmjének a címe is.
   
A musical a művész gyerekkorától, egy londoni árvaháztól kezdve mutatja be Chaplin életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.