Teljessé vált a Berlinale programja

Már brummog az Arany Medve - megvan az utolsó versenyfilm is

Teljessé vált kedden a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyző filmek listája a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, utolsóként egy kínai alkotást válogattak be a szervezők.

2012.01.31 11:20MTI

A 18. versenyfilm Vang Csüan-an (Wang Quan'an) rendező munkája, a Paj lu jüan (Bai lu yuan), angol címén a White Deer Plain lett. A rendező ismert vendége a rangos seregszemlének: két éve Tuan Jüan (Apart Together) című tragikomédiájával nyílt meg a fesztivál.

Vang Csüan-an akkor a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Medvével gazdagodott filmjéért.

A világ legnagyobb közönségfesztiválja több mint négyszáz filmet sorakoztat fel február 9. és 19. között. A legjobb filmnek járó Arany Medvéért magyar film, Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotása is versenyben lesz, és vetítik a Tarr Béla produceri közreműködésével, több magyar rendező munkájában készült Magyarország 2011 című filmet is.

Berlin vendége lesz idén Angelina Jolie, Meryl Streep és Bollywood legfényesebb csillaga, Sáhruh Khán is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.