Jótékonysági koncert azokért, akiknek nehezebb

Jobb velünk a világ! - A Misztrál, Hobo és az Ismerős Arcok a Papp László Sportarénában

Hobo és bandája, a Misztrál, az Ismerős Arcok és a Nemadomfel Együttes is fellép november 13-án a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncerten a Papp László Budapest Sportarénában.

2011.10.05 15:44MTI

A bevételből passzívházként működő lakóotthon épül fogyatékkal élő fiataloknak.
   
Az eseményen Krizbai Teca - többek között - a Nemadomfel Együttes a Lelked másik oldalán című dalát adja elő, Hobo egy sérült fiatalemberrel, Színai Tamással közösen énekli el a Ki vagyok én? című számot. A színpadon megelevenedik a Kiss Barna által megzenésített Falu végén kurta kocsma című vers zenei előadása, ezen túl kerekesszékes tánccsoportok és Audrey, a terápiás kutya bemutatója is színesíti a programokat. A Jobb velünk a világ! koncerteket záró Soha nem adjuk fel című dalt a fellépő zenekarok saját, általuk írt strófával egészítik ki - hangzott el szerdán a budapesti sajtótájékoztatón.
   
A 2010-es, illetve a 2011. november 13-i koncert bevételét is arra fordítják, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának felajánlásával a főváros III. kerületében létrehozzák Magyarország első passzívházként működő közintézményét. A lakóotthon 10 fogyatékos személynek állandó, 4 fő részére átmeneti lakóhelyül szolgálna.
   
Tavaly több mint 16 millió forint gyűlt össze a koncerten, ebből és az adományokból jelenleg összesen 20-21 millió forinttal rendelkezik az alapítvány. Az idei koncert bevételével - ha összegyűlik a 15-20 millió forint - 2012. első negyedévében elkezdődhetne az építkezés - mondta Dely Géza, a Nem Adom Fel Alapítvány kuratóriumi elnöke. Emlékeztetett arra, hogy októberben a 1788-as adományvonal hívásával vagy szöveges üzenet küldésével a fogyatékkal élők lakóotthonának felépítését támogathatják a segíteni szándékozók.
   
A Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertsorozat 2008-ban indult útjára a sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére. Abban az évben a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által gondozott árva gyerekeken segítettek a bevétellel, a következő évben pedig Szendrőládon építették fel a családi napközivel ellátott Nemadomfel Házat hátrányos helyzetű gyerekeknek. A tavalyi és az idei koncert bevételével lakóotthont szeretnének létesíteni fogyatékkal élő fiataloknak, hogy önállóan, emberhez méltó körülmények között élhessenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.