Ennyi volt a móka

Tankcsapda-koncerttel búcsúzik a Zöld Pardon

A Tankcsapda péntek esti koncertjével búcsúzik jelenlegi helyszínétől a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon.

2011.09.29 16:16ma.hu

A tizenhárom éve működő szórakozóhelyet a XI. kerületi önkormányzat a múlt héten bezárásra ítélte. A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret, így hamarosan megkezdődnek a bontási munkálatok. Előtte még egy utolsó bulira várnak mindenkit - árulta el a ZP csütörtökön.

A Tankcsapda koncertje pénteken 19 órakor kezdődik, az előzenekar a Holtidő lesz.

A szervezők szerint telt ház várható, amiatt is, hogy a Tankcsapda mostani turnéja végeztével decemberig nem ad koncertet. Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva múlt heti ülésén döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését, ezzel 13 éves működés után jelenlegi helyén bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A döntést annak ellenére hozták meg, hogy több mint 110 ezer, a Zöld Pardon fennmaradását támogató aláírás gyűlt össze, illetve a szeptember 18-án rendezett szimpátiatüntetésen számos zenész és közéleti személyiség, és több tízezer fős tömeg demonstrált a ZP megmentéséért.

Az újbudai önkormányzat akkor jelezte, hogy az új helyszínt illetően nyitott a javaslatokra. Mint múlt csütörtöki közleményében írta, a ZP és a szintén bezáró, szomszédos Rio október 31-ig tarthat nyitva, ezt követően a felépítményeket el kell bontani és vissza kell állítani a tér eredeti állapotát.

13 év alatt 1800 koncert, 6,5 millió látogató, egy egyetemi campus közepén: olyan hely volt („volt”) a ZP, amit a túlságosan kölökképűek csupán szülői engedéllyel (mondhatni WTF!) vehettek be. Olyan hely, amit még Tarlós István is kénytelen volt picit megvédeni. Olyan hely, ami a West Balkánban történt tragédia után az elsők között mert szigorítani a rendszeren. Drága volt a sör (bár annyira tán nem is), a biztonságiak meg néha bunkók, de azért, mert a bejáratnál csak százassal üzemelt a beléptetőkapu, még nem kellene egészen jól funkcionáló, és nem utolsó sorban igen jóhírű szórakozóhelyeket szétrobbantani a fenébe.

Szerzőnk cikkét a témában Itt Olvashatja!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.