Itt van újra a Főzdefeszt!

Kézműves sörökkel kacskaringózhatunk Mámorba péntektől

A nyár eleji első kézműves Főzdefeszt után ismét a kézműves sörök sorát kóstolhatják a habzó nedű kedvelői a fővárosi VIII. kerületi Palotanegyedben.

2011.10.03 08:16ma.hu

Október 6. és 9. között a májusi első fesztivál sikerén felbuzdulva immár 18 kiváló magyar sörfőzde vesz részt a rendezvényen, köztük a frissen alakult Csobánkai Kézműves Serfőzde, a mályiból való Mályi Ászok, a vonyarcvashegyi Blonder, a tapolcai Stari, a soltvadkerti Kárpi, a nagykátai Bauer és a csepeli Rizmájer, valamint a Szögedi Sörfőzde.

A számos különlegesség mellett a látogatók megkóstolhatják például az első magyar stoutot, a Csobánkai Serfőzde Fekete Bárány nevű, erősen feketecsokoládé ízű sörét. Érdemes lesz odafigyelni az első alkalommal az Év Sörfőzdéje díjat elnyert Békésszentandrási Sörfőzde új, szilvás sörére, és a kifejezetten a Főzdefeszt alkalmából főzött 7 százalékos Fesztivál-Pilzenire.

Bemutatkozik a nyáron alakult Magyar Sörgasztronómiai Egyesület, melynek célja a magyar sörkultúra általános fejlesztése, az ismeretterjesztés, a sör-sommelier-képzés és a vendéglátóiparban a kínálat sokféleségének támogatása.

A magyar sörök mellett a fesztiválon megismerheti a hazai közönség többek között Közép-Európa legnemesebb és legdrágább sörét, a Kaltenecker B27 nevű szupererős fenyőtobozzal, fenyőrüggyel és borókával főtt barnasört, melyet végül Tokaji Aszús hordóban érlelnek pár hónapig. Az osztrák sörfőzést a Hofstettner, Ausztria legmodernebb szemléletű sörfőzdéje képviseli majd. A sörfesztivál kulturális programokban sem szűkölködik.

A három nap alatt a Szabó Ervin Könyvtár aulájában a Magyar Sörfőzés Története című kiállítást lehet majd megtekinteni. A köztereken utcazenészek, performanszok és installációk gondoskodnak a hangulatról. Meglepő járművekben sem lesz hiány.

Az első Főzdefeszthez hasonlóan lesz beer-bike, sőt Főzdebusz és Polski-riksa is. A sörfesztivál részletes programja és egyéb információk megtalálhatóak az esemény honlapján (www.fozdefeszt.hu).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.