Söradó

A sör "tejeljen" a tejnek!

Söradóból akarja fedezni a tejivást előmozdító kampányt Bolívia kormánya.

2011.09.24 11:55MTI

Teresa Morales fejlesztésügyi miniszternek nagyon nem tetszik, hogy míg a sör fogyasztása évi 10 százalékkal nő, addig a tejé stagnál, ráadásul mennyiségben elmarad a sörétől. A hivatalos adatok szerint Bolíviában fejenként 35 litert iszik a lakosság sörből, tejből pedig csak 30-at.

Nemcsak a sör fog "tejelni" a tejnek: a kormány más szeszesitalokra is kivet szerény adót, hogy a lakosságot kiokosítsa a tejivás előnyeiről. A bolíviai tejipar jelenleg kapacitásának csupán 60 százalékát használja ki, így könnyen bírja, ha a kampány sikereként a sörivók tömegével térnek át a tejre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.