Csiccsenés a turizmus világnapján

Sörtérképolvasási tanfolyam Bükfürdőn

Sörtérképolvasási "tanfolyamot" tartanak Bükfürdőn kedden, a turizmus világnapján.

2011.09.26 13:22MTI

Bükfürdő, 2011. szeptember 26., hétfő (MTI) - Sörtérképolvasási "tanfolyamot" tartanak Bükfürdőn kedden, a turizmus világnapján. A kurzus résztvevői ingyen sört kapnak és megismerkedhetnek azzal a speciális sörtérképpel, amely a város jobb vendéglátóegységeit mutatja be - közölte hétfőn Kerekes Szilárd, a Bükért Vállalkozók Egyesületének képviselője.

A világnap alkalmából lefordítottak német és cseh nyelvre a márkafüggetlen sörtérképet, amelyet az ország negyedik leglátogatottabb turisztikai célállomásának vállalkozói hoztak létre Bükfürdőn a helyi vendéglátóhelyek forgalmának növelése céljából. A térképet csehországi sörözőkben is szeretnék elhelyezni, de mielőtt Prágába vinnék bemutatkozó anyagukat, a városba járó németajkú és cseh vendégeken “tesztelik”, hogy érdemes-e a bükfürdői sörtérképet külföldön is terjeszteni. Kerekes Szilárd közölte: a térkép azokat a jó színvonalú helyeket mutatja be, amelyeket érdemes 4-5 napos tartózkodás alatt végigjárnia egy turistának. A kiadvány célja az is, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata az, hogy az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak a fürdővendégek.

A vendéglátósok szerint ha sikerül "megmozgatni" a turistákat, akkor, talán többet is költenek a városban.

Éppen ezért a térképre felkerülő vendéglátóegységek a helyben fogyasztás után kedvezményeket adnak a turistáknak, amelyek akár a helyszínen vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatók be. A térkép hátoldalát közérdekű információkkal látták el a városban elérhető szolgáltatásokról. A sörözők mellett olyan kisvállalkozások szerepelnek a térképen, amelyeknek megélhetését nagymértékben segítheti ez a fajta "reklámfogás".

A sörözőkben felfrissült turisták a térképen szereplő fodrászoknál, zöldségeseknél, fogorvosnál akár újabb 5-10 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe.

A helybéli vállalkozók szerint a húsvétkor magyarul megjelent kiadványt a külföldiek is előszeretettel forgatták, gyakran a pincérektől kértek segítséget, hogy fordítsák le nekik. Bükfürdőn nem véletlenül összpontosítanak a cseh vendégekre: a magyar kereskedelmi szálláshelyeken 2004 óta folyamatosan növekszik a cseh vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.