Ijesztő, de kedves: ez Lakatos István Lencsilánya

Önálló kötettel jelentkezett a magyar Tim Burton

Lakatos István első önálló kötetének főhőse a szerző legnépszerűbb karaktere, Lencsilány. Az egyszerre kísérteties és gyermekien bájos történetek egy furcsa, álomszerű világba repítik el az olvasót.

2011.09.26 13:06ma.hu
Érdekli a kötet? Kattintson!

Végre egy magyar képregény, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetnek: előbbiek a szeretnivaló figurák, utóbbiak pedig a borzongató hangulat miatt. A szerző képi világa a zaklatottság és a harmónia tökéletes egyensúlyáról árulkodik.

A kötet minden egyes képkockája önálló képzőművészeti alkotás. Az ezeken keresztül életre kelő mesék nem egy esetben klasszikus irodalmi művek egyedi feldolgozásai.

Lakatos István

Lakatos István nevéhez számos képregény és könyvillusztráció köthető, ám igazán ismertté akkor vált, amikor 2009-ben elnyerte az Alfabéta díjat képregény-novella kategóriában. Ezt újabb és újabb sikerek követték: az Aranyvackor Mesepályázaton különdíjat kapott, és a történetből regényt ír.

A szerző első önálló kötetéből, a Lencsilányból pedig már el is készült egy iPhone játék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.