Kaleidoszkóp

Anthony Hopkins nyitja a Londoni Filmfesztivált

Anthony Hopkins játssza a főszerepet az idei Londoni Filmfesztivál nyitófilmjében, a brazil rendező, Fernando Meirelles 360 című munkájában.

2011.08.27 20:59MTI

"A szerelem és kapcsolatok modern és elegáns kaleidoszkópjaként" lefestett alkotás további szerepeiben Jude Law és Rachel Weisz látható. A forgatókönyvet Peter Morgan írta Arthur Schnitzler Körtánc című, Bécsben, Párizsban, Denverben és Londonban játszódó drámája nyomán.

Az 55. BFI Londoni Filmfesztivál október 12. és 27. között zajlik. Meirelles nem először nyitja meg a mustrát, 2005-ben Az elszánt diplomata című filmjét választották nyitófilmnek a szervezők.

Mint a rendező elmondta: nagy megtiszteltetésnek tartja az ismételt felkérést. A 360 "egy olyan bensőséges film, ami életünk lehetőségeiről szól" - fűzte hozzá.

A produkciót elsőként a szeptemberi Torontói Filmfesztivál közönsége láthatja, a londoni bemutató az európai premier lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.