Leterítik a vörös szőnyeget

John Malkovich és Charlotte Rampling a müncheni filmfesztiválon

Leterítik a vörös szőnyeget pénteken Münchenben: a bajor városban 29. alkalommal rendeznek nemzetközi filmfesztivált, amelynek idén többek közt John Malkovich és Charlotte Rampling lesz a vendége.

2011.06.23 22:23MTI

Az amerikai színész Otar Joszeliani grúz rendezővel együtt megkapja a CineMerit Award elnevezésű díjat, Charlotte Rampling pedig az életútját bemutató dokumentumfilmet, a The Look című alkotást kíséri Münchenbe.

A filmfesztiválra várják Roger Corman hollywoodi producert is, a vendégek listáját a német filmszakma képviselői, például Iris Berben teszi teljessé. Bernhard Wicki színész-rendező nevét viselő filmdíjat kap a mustrán Maximilian Schell.

A július 2-ig tartó fesztiválon 50 ország több mint kétszáz filmje szerepel, a város filmszínházaiban több mint négyszáz vetítés várja a nézőket.

A programban idén kiemelt szerep jut Svédországnak: teret biztosítanak a skandináv ország fiatal rendezőinek, retrospektív összeállítást szentelnek Roy Andersson rendező munkáiból. A müncheni filmfesztivál visszapillant Tom DiCillo amerikai rendező, forgatókönyvíró és színész munkásságára is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.