Évadnyitó kortárstánc programsorozat

Body Moving: ingyen táncóra és közös performansz

Ingyenes táncórákon vehetnek részt és közös köztéri táncprodukció létrehozására vállalkozhatnak az érdeklődők a Body Moving kortárstánc programsorozat keretében Budapesten augusztus végén.

2011.08.13 12:40MTI

A két részből álló táncnépszerűsítő programsorozat harmadik alkalommal várja az érdeklődőket, akik nemcsak kipróbálhatják a különböző kortárstánc-technikákat a Tánc Mindenkinek rendezvényein, hanem a hazai táncélet sokszínűségébe is bepillantást nyerhetnek a Tánckommandó csapatával - közölte Kőhegyi Ilona sajtóreferens az MTI-vel.

A Tánc Mindenkinek elnevezésű rendezvény ünnepi hangulatban, augusztus 20-án indul. A minden korosztályt megmozgató táncórák helyszíne a Gödör Klub parkja lesz. Az idén is négy alkalommal, két augusztusi hétvégén - augusztus 20-21-én és 27-28-án - próbálhatják ki az érdeklődők a különböző modern- és kortárs-tánctechnikákat, valamint a kortárstáncot inspiráló más mozgásformákat, például a jógát és a tajcsit (tai chi).

Újdonság, hogy az idei órarendet "családbarát" szempontból állították össze a szervezők. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztályok is szívesen csatlakoznak az órákhoz, ezért a Tánc Mindenkinek első órája elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szól, majd az idősebb korosztályok igényeit is figyelembe véve olyan bemelegítő órák következnek, amelyekbe korra való tekintet nélkül bárki becsatlakozhat.

Ezt követően a már megszokott módon a kortárs és modern technikák - például Limón, Horton - kerülnek előtérbe, majd egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló - hip-hop, funky - órával zárul minden alkalommal a program.

A táncórákon túl a Body Moving ismét ízelítőt ad a hazai táncélet sokszínűségéből és igyekszik a Tánckommandó keretében születő köztéri akciók révén a kortárstáncot egy szélesebb közönséghez eljuttatni. A Tánckommandó elnevezésű rendezvényt augusztus 24-én, 25-én és 26-án tartják, délután öt és hét órakor. Az esemény az idén megújult formában és koncepcióval valósul meg: ezúttal három társulat - a Bloom!, a Hodworks és a Tünet Együttes - vállalkozik közös köztéri táncprodukció létrehozására. A rendhagyó "sétaszínházi" előadás dramaturgja Ardai Petra, a holland Space társulat alapító tagja, rendezője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.