Indul a Magyar Kultúra Hete Finnországban

Magyar kortárs tánc Helsinkiben

Kicsiny Balázs képzőművész Winterreise (Téli utazás) című, Schubert dalciklusára utaló installációjának kiállításával február 28. hivatalosan is kezdetét vette a Magyar Kultúra Hetei című rendezvénysorozat Helsinkiben. A hétvégén a Finnországban ritkaságszámba menő magyar kortárs tánc képviselőivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

2008.02.29 20:00ma.hu

Fehér Ferenc/ Finita la Commedia

Book of Man / Emberkönyv

Kicsiny Balázs
képzőművész Winterreise (Téli utazás) című, Schubert dalciklusára utaló installációjának kiállításával február 28-án hivatalosan is kezdetét vette a Magyar Kultúra Hetei című rendezvénysorozat Helsinkiben.

A hétvégén a Finnországban ritkaságszámba menő magyar kortárs tánc képviselőivel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A költőien idomtalan és szilaj alkotás egy szorongó, mellőzött fiatalember belső világát mutatja be kendőzetlen őszinteséggel.

Fehér Ferenc budapesti táncművész, akinek egyéni stílusa a street dance és a különböző harcművészeti ágazatok kiváló ismeretén alapul. A Finita la Commedia táncművészeti csoportban az ismert magyar koreográfussal, O. Carusoval (Juhász Anikó) dolgozik együtt.

A formáció nagy hatású, asszociatív és expresszív színpadi művei már eddig is nagy feltűnést keltettek és több rangos nemzetközi fesztivál díját nyerték el.

A Book of Man / Emberkönyv című produkciójukat többek között 2006-ban a szarajevói Teatarfesten a legjobb előadásnak választották.

Rendező: O. Caruso
Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc
Tánc: Fehér Ferenc
Videó: Szenteleki Dóra
Fény: Bánki Gabi

A produkció a Zodiak - Kortárs Táncművészeti Központtal együttműködésben kerül bemutatásra.

Előadások: Február 29. 19 óra és március 1. 19 óra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.