Arnulf Rainer a Virág Galériában

Egy szeletnyi kortárs Ausztria

2008. február 23 - március 22. között először Magyarországon átfogó Arnulf Rainer kiállítás látható Budapesten, a Virág Judit Galériában.

2008.02.21 13:30ma.hu

A kortárs európai festészet egyik legnagyobb alakjának képei először jelennek meg ilyen teljességben a magyar közönség előtt. A Virág Judit Kortárs Galériában Klimt átfestett rajzait, Loetz-váza átiratait és a 90-es évek közepén festett fátyolos olajképeit mutatja be a festő. 

Kuriózum, hogy halotti maszk sorozatából is látható néhány darab. Rainer mellett Szikszai Károly, Nádler István, Kopasz Tamás és Gaál József állítja ki legújabb munkáit. A mélyen emocionális alapú festők gesztusai rímelnek Rainer nyers és durva akcióira. Rainer képei többek között a new-yorki Museum of Modern Artban, a Solomon R. Guggenheim Museumban és a londoni Tate Modernben találhatóak.  

Munkássága megbecsüléseként 1993-ban New Yorkban Arnulf Rainer Museum nyílt. Arnuf Rainer munkáival mindössze két alkalommal találkozhatott a magyar közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.