Kadhafi erői Miszrátát támadták

Újabb gyermekáldozat a líbiai harcok során

Egy szemtanú közölte: a líbiai kormányhadsereg tüzérsége három rakétát lőtt ki hétfő este Miszráta kikötőváros egyik negyedére, és a támadásban egy 13 éves kisfiú életét vesztette.

2011.06.21 07:51MTI

Elmondta azt is, hogy másik két gyermek súlyosan megsebesült. A rakéták két lakóházat megrongáltak.
   
A líbiai lázadók márciusban foglalták el a Tripolitól 200 kilométerre keletre lévő várost. A kormányerők azóta többször is megpróbálták visszavenni Miszrátát, de a NATO légierejének csapásmérései miatt támadásaik rendre meghiúsultak.

A NATO az ENSZ felhatalmazásával március óta hangolja össze a líbiai légtérzárlat és fegyverembargó betartására, valamint a polgári lakosság elleni támadások megakadályozására indított légicsapásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.