Segítséget ígértek a felkelőknek

Spanyolország kiutasította a líbiai nagykövetet

Spanyolország kiutasította Líbia madridi nagykövetét, aki hű maradt a Kadhafi-rezsimhez.

2011.06.17 07:07MTI

A madridi külügyminisztérium csütörtök este arról tájékoztatott közleményében, hogy a líbiai nép ellen folytatódó elnyomás miatt a Kadhafi-rezsim elvesztette legitimitását, ezért Adzseli Abusszalam Ali Breni nagykövetnek tíz napon belül el kell hagynia az országot.

Rajta kívül még három diplomatának kell távoznia "a diplomáciai státusukkal összeegyeztethetetlen tevékenységük miatt". Távozásukkal nem zár be végleg a líbiai nagykövetség, a külképviseleten ugyanis még marad néhány alkalmazott.

Trinidad Jiménez spanyol külügyminiszter a múlt héten járt a felkelők ellenőrzése alatt álló líbiai területeken, s akkor bejelentette, hogy Madrid a lázadók Átmeneti Nemzeti Tanácsát tekinti az ország egyedüli törvényes képviselőjének. Jiménez humanitárius segítséget is ígért a felkelőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.