Hazudott az orosz elnöki különmegbízott?

Líbia: tagadják a felkelők, hogy Tripolival tárgyaltak

A líbiai felkelők vezetése tagadja, hogy kapcsolatba lépett volna a tripoli kormányzattal, amiről az orosz elnöki különmegbízott adott hírt csütörtökön a líbiai miniszterelnök tájékoztatására hivatkozva.

2011.06.17 17:53MTI

"Nincsenek tárgyalások folyamatban" - jelentette ki pénteken egy nápolyi sajtótájékoztatón Mahmúd Dzsibril, a Bengáziban megalakított Átmeneti Nemzeti Tanács második számú vezetője, és hozzátette: "ha lettek volna tárgyalások, akkor azt kötelességszerűen bejelentették volna minden barátjuknak a világon".
   
A tájékoztatón vele együtt részt vevő Franco Frattini olasz külügyminiszter ehhez hozzátette, hogy tárgyalások azért sem lehetnek, mert "a legmagasabb rangú líbiai vezetők ellen napokon belül nemzetközi letartóztatási parancsot adnak ki", s ez megfosztja őket minden legitimitástól.
   
"Olaszország mindig is bátorított az érintkezés és a párbeszédre alapozott megoldás keresésére, de... ez soha sem legitimálhatja a jelenlegi (tripoli) rendszert" - fejtegette.
   
Frattini közölte: Olaszország bizonyítékokat gyűjt arról, hogy Moammer Kadhafi rendszere kényszerrel küld menekülteket a Földközi-tengerre, mert ezzel akarja megtorolni a NATO légitámadásait. Az erőszakkal kikényszerített elvándorlás emberiesség elleni bűncselekménynek bizonyulhat - vélekedett.
   
A külügyminiszter bejelentette, hogy Róma megállapodást ír alá Bengázival a közös küzdelemről az illegális bevándorlás, a terrorizmus, a szervezett bűnözés és a kábítószer-csempészet ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.