A katonai szervezet cáfol

A líbiai kormány szerint ismét gyerekeket ölt a NATO

A líbiai kormány állítása szerint 15 ember, köztük három gyerek meghalt a NATO egy újabb légicsapásában, amely Moammer Kadhafi líbiai vezető egy régi harcostársának rezidenciája ellen irányult hétfőn Szormanban, Tripolitól 70 kilométerrel nyugatra. A NATO cáfolta a hírt.

2011.06.20 15:27MTI

A kormány egyik tisztségviselője azt mondta, hogy nyolc rakéta érte a rezidenciát hajnali 4 óra körül. Músza Ibráhim kormányszóvivő "aljas, igazolhatatlan terrorakciónak" minősítette a történteket.
   
Az épület Huildi Hemidié, aki tagja volt az 1969-es forradalom parancsnoki tanácsának. Ibráhim elmondása szerint az áldozatok többsége a Hemidi család tagja volt, és Huildi Hemidi két unokája is a halottak között van.
   
A nemzetközi sajtó helyszínre vitt tudósítói azt látták, hogy a szóban forgó épületen kívül több másik is megrongálódott. A mentőalakulat folytatja további áldozatok keresését a romok alatt.
   
A NATO egy név nélkül nyilatkozó illetékese Brüsszelben azt közölte, hogy a szövetség "határozottan cáfolja" a líbiai hírt. Mint mondta, "mi nem hajtottunk végre műveletet ott", Szormanban, az egyetlen csapás "magában Tripoliban volt éjjel, és nem 4 órakor".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.