Robbanások és fekete füst

Folytatódtak a NATO-bombázások Tripolinál

A NATO repülőgépei pénteken ismét bombázták a líbiai fővárost.

2011.06.17 18:47MTI

Tripoli déli részén sűrű fekete füst emelkedett a magasba, s a város több pontjáról robbanások hallatszottak. Hogy milyen célpontokat ért találat, s hogy vannak-e áldozatok, azt egyelőre nem tudni.
   
A Moammer Kadhafi rendszerének megdöntéséért harcoló felkelők a nap folyamán megpróbáltak előrenyomulni a főváros felé a Tripolitól mintegy 200 kilométerre keletre lévő Miszráta környékén lévő állásaikból, de csak mintegy 20 kilométert tudtak megtenni.
   
A líbiai kormányerők ágyúkkal és rakétákkal támadták őket, s tíz embert megöltek, legalább harmincat pedig megsemmisítettek. A tüzérségi tűz Miszrátától nyugatra, Zlitan város közelében volt a legerősebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.