Újabb zavar a légiközlekedésben

A chilei hamufelhő ismét törölte az ausztrál repülőjáratokat

További bosszúságot okoz Ausztráliában a chilei hamufelhő, hétfőn több, Adelaide és Port Lincoln városokba közlekedő járatot is töröltek.

2011.06.20 16:52MTI

A június 4-én kitört chilei Cordon Caulle vulkán miatt több száz repülőgép és több ezer utas ragadt a földön az utóbbi hetekben. A helyi hatóságok szerint a tűzhányó aktivitása csökkent, ugyanakkor a Földet másodszor megkerülő hamufelhő további zavarokat okozhat.
   
A Qantas és a Virgin Australia légitársaság bejelentette, hogy kedden sem indítja a dél-ausztráliai Adelaide városba  tartó vagy onnan induló járatait.
   
Tristan King ausztráliai meteorológus szerint a 6 ezer méteres magasságban áthaladó hamufelhő a főváros, Canberra, valamint a két legnagyobb település, Sydney és Melbourne légi forgalmára is kihatással lehet.
   
A chilei vulkán az Argentína délnyugati részén található síparadicsomokat sem kíméli. A helyiek ugyanakkor remélik, hogy a hamu ellenére elkezdődhet a szezon. Patagóniában továbbra is a legmagasabb szintű készültség van érvényben, de néhány helyen már javult az áram- és a vízellátás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.