Lezárták a reptereket

Hajóba kényszeríti a vulkáni hamu az ENSZ-főtitkárt

Hajóval indul útnak kedden Buenos Airesből Montevideóba az ENSZ főtitkára, miután a chilei Puyehue vulkánból származó hamufelhő miatt ismét nem indítottak és nem fogadtak járatokat az argentin és az uruguayi főváros repülőterei.

2011.06.14 19:28MTI

"Ban Ki Mun hajóval utazik Montevideóba. Helyi idő szerint este fél hétkor (közép-európai idő szerint este fél 10-kor) kell megérkezni" - mondta el az AFP-nek Buenos Airesben a világszervezet egyik szóvivője. Az ENSZ-főtitkár latin-amerikai körútjának - Kolumbia és Argentína után - harmadik állomása az uruguayi főváros, majd utána Brazíliában tesz látogatást.
   
Ban Ki Mun útja már eddig is kalandos volt, mivel a főtitkár gépének Buenos Airesbe menet a hamufelhő miatt le kellett szállnia Cordobában, és az argentin fővárosig hátralévő 700 kilométert autóval kellett megtennie.
   
Nemcsak Latin-Amerikában okoz gondot a vulkáni tevékenység, hanem az afrikai kontinensen is. Eritreában három nappal ezelőtt lépett működésbe egy tűzhányó, és az általa kibocsátott hamufelhő most Szudán felett terül el, és Szaúd-Arábia felé tart. A régióban több repülőjáratot töröltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.