Közeledett Moszkva és az EU álláspontja

Érvényben marad az orosz zöldségembargó

Gennagyij Onyiscsenko orosz tiszti főorvos kijelentette: a hasmenésjárvány miatt elrendelt orosz zöldségimport-tilalom kérdésében közeledett Moszkva és az EU álláspontja, de az embargó egyelőre érvényben marad.

2011.06.09 10:49MTI

Elmondta, hogy szerdán számos megbeszélést folytatott telefonon az EU Bizottságának illetékeseivel, Moszkvában tárgyalt Dánia és Hollandia megbízottaival, csütörtökön találkozik Spanyolország illetékeseivel, de továbbra is vannak nyitott kérdések.
   
Onyiscsenko úgy vélte, a kétoldalú találkozók produktívabbak lehetnek, mint az EU szintjén folyó tárgyalások.
   
Ugyanakkor leszögezte, hogy a bogyós gyümölcsökre a behozatali tilalmat nem terjesztették ki. Szerdán ugyanis az ország számos pontján a tisztiorvosi hivatalok elrendelték az Európai Unióból származó bogyós gyümölcsök eltávolítását a boltokból.
   
Oroszország egy hete tiltotta meg az uniós országokból származó zöldségek behozatalát a hasmenésjárvány miatt. Később a tiszti főorvos megnevezte a tilalom feloldásának feltételeit is: az okok és az eredet kimutatása, a fertőzés terjedési módjainak tisztázása és a járvány visszaszorítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.