A lázadókkal már tanácskozott

Líbia: Kadhafival randizna az orosz elnök embere

Az orosz elnök különmegbízottja kész találkozni Moammer Kadhafi líbiai vezetővel is.

2011.06.08 18:26MTI

Mihail Margelov kedden Bengáziban tanácskozott a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanácsnak, a lázadók politikai szervének a vezetőivel. Az Eho Moszkvi nevű orosz rádiónak szerdán adott nyilatkozatában Margelov elmondta, hogy az ellenzék hajlandó párbeszédet folytatni Tripolival, de a Kadhafi család tagjait nem fogadják el tárgyalópartnernek.
   
"Világosan megmondták, hogy nem akarják kiakasztani (Kadhafi) skalpját az irodájuk falára" - fogalmazott Margelov a líbiai ellenzéki vezetőkkel folytatott megbeszéléseit kommentálva. Hozzátette, hogy a múltban már tárgyalt Kadhafival, s fogadókészség esetén azonnal kész találkozni a líbiai vezetővel.
   
A Líbia szoros szövetségesének számító Oroszország, amely hagyományosan ellenez bármiféle beavatkozást, nemrégiben nyíltan követelte Kadhafi lemondását, és felajánlotta, hogy közvetítő szerepet játszik a válság megoldása érdekében. Moszkva azonban nem akarja vállalni a közvetítésben a főszerepet, amelyet jelenleg az Afrikai Unió tölt be.
   
Margelov személyében először járt magas rangú orosz politikus Líbiában azóta, hogy több mint három hónappal ezelőtt kirobbant a rendszerellenes lázadás. Az orosz különmegbízott a tervek szerint szerda éjjel utazik vissza Kairóból Moszkvába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.