Bengáziba utazott

Líbia: a brit külügyminiszter nem adja fel

A brit külügyminisztérium közölte: a felkelők központjának számító Bengáziba utazott szombaton William Hague brit külügyminiszter, hogy támogatásáról biztosítsa a Moammer Kadhafi líbiai vezető távozásáért küzdő ellenzéket.

2011.06.04 17:03MTI

Hague, akit elkísért Andrew Mitchell, a nemzetközi fejlesztések minisztere is, Bengáziban várhatóan találkozik az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) tagjaival.
   
"A látogatás legfőbb célja, hogy támogatásunkról biztosítsuk a líbiai népet és az Átmeneti Nemzeti Tanácsot, a líbiai nép legitim képviselőjét" - közölte a miniszter.
   
Hague tárgyalásairól annyit közölt, hogy megvitatják a líbiai helyzetet és a felkészülnek a líbiai összekötő csoport jövő heti tanácskozására.
   
Hague az egyik legmagasabb rangú külföldi vezető, aki a felkelők ellenőrzése alatt lévő városba látogat.
   
Musztafa Abdel-Dzsalíl, az ÁNT vezetője május közepén járt Londonban, és fogadta David Cameron brit kormányfő. Nagy-Britannia, amely az ÁNT-t tekinti a líbiaiak legitim képviselőjének, felkérte a líbiai ellenzéket, nyisson képviseleti irodát Londonban.
   
A brit külügyminiszter útjára néhány órával az után került sor, hogy első ízben vetettek be Líbiában a NATO égisze alatt brit és francia támadó helikoptereket.
   
"Mindaddig, amíg Kadhafi atrocitásokat követ el népe ellen, folytatni és fokozni fogjuk erőfeszítéseinket, hogy megállítsuk (Kadhafit)" - mondta Hague.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.