Pokolgép robbant egy bengázi szálloda előtt

Líbia: a NATO egész éjjel bombázta Tripolit

Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója közölte: a NATO harci gépei szerda éjszaka is légicsapásokat mértek Tripolira.

2011.06.02 06:52MTI

Az újságíró mintegy tucatnyi robbanás dörejét hallotta a városközpont felől, de azt nem tudta megállapítani, hogy milyen célpontokra támadtak a gépek.
   
Musza Ibrahim, a líbiai kormány szóvivője kedden közölte, hogy a NATO és a nemzetközi koalíció támadásainak következtében 718 polgári személy vesztette életét és 4067 civil sebesült meg a légi hadművelet március 19-i kezdete óta.

Robbanás egy bengázi szálloda előtt

A líbiai felkelők egyik szóvivője közölte: robbanás történt szerda este egy bengázi szálloda előtt, amelyben rendszerint külföldi diplomaták és újságírók szállnak meg.
   
Dzsalal el-Gallal beszámolója szerint egy autóba rejtett pokolgép lépett működésbe. A detonáció idején a szálloda előtti parkoló tele volt járművekkel, amelyek közül kettő megrongálódott. A szóvivő szerint senki sem sebesült meg.
   
A bengázi székhelyű líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT), a felkelők politikai irányító szerve úgy véli, hogy a robbantás hátterében Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rendszere áll. Az ÁNT közleményében azt írta, hogy ez a terrorcselekedet ismételten bizonyítja  a Kadhafi-rezsim felelőtlen és bűnös jellegét.
   
A dokumentum ugyanakkor leszögezte, hogy semmilyen terrorakció nem tudja feltartóztatni a szabadságért, a demokráciáért és ez emberi jogok érvényesítéséért küzdő mozgalmat. A közleményt az ÁNT vezetője, Musztafa Abdul-Dzsalíl írta alá.
   
Ebben a hotelben tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki egy nappal korábban Franco Frattini olasz külügyminiszter, hogy a Kadhafi-rezsimnek vége, és Róma teljes mértékben támogatja az ÁNT-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.