Egyharmaduk az ellenzéket választaná

A csehek 90 százaléka elutasítja a Necas-kormányt

A Millward Brown ügynökség által készített országos felmérésből, amelynek eredményeit a Lidové Noviny című prágai konzervatív napilap közölte, kiderült: a csehek kilencven százaléka nem szeretné, ha továbbra is a Petr Necas vezette kormány irányítaná az országot.

2011.06.02 09:10MTI

A felmérés szerint a megkérdezettek egyharmada azt szeretné, ha új kormány alakulna Csehországban a most ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetésével.

A CSSD tavaly május végén ugyan megnyerte a képviselőházi választást, de megfelelő koalíciós partner híján nem tudott kormányt alakítani.

 A szociáldemokraták jelenleg magasan vezetik a pártok népszerűségi listáját, s ha hajlandóak lennének koalícióra lépni a most szintén ellenzéki kommunistákkal, akkor akár alkotmányozó, háromötödös többségük is lehetne az alsóházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.