Tarlós a csehektől vagy az oroszoktól is vásárolna

Az alagút vége: elhasznált metrókocsik helyett használtak jöhetnek

Tarlós István főpolgármester a közszolgálati tévében azt mondta: elképzelhető, hogy használt metrókocsikat vásárlásával oldják meg a budapesti metróközlekedésben kialakult problémát.

2011.05.26 09:19MTI

A napokban kivonták a forgalomból a legveszélyeztetettebb 43 metrókocsit a 2-es és 3-as vonalról - emlékeztetett Tarlós István, majd hozzátette: elvileg 111 olyan kocsi van még, amelyiknek "nem nagyon kellene közlekednie".
   
A főpolgármester szerint az esetleges kocsikivonások óriási probléma okoznak majd a városnak; az ügyben - mint mondta - konzultál Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
   
"Elképzelhető az a megoldás is, hogy a csehektől vagy az oroszoktól veszünk használt, de még használható" metrókocsikat - fogalmazott Tarlós István, hozzátéve, hogy ez pénzügyileg kedvezőbb, mintha újakat kellene vásárolni.
   
Tarlós István elmondta, az is megoldás lehet, hogy megpróbálják megoldani "a kezelhetetlen Alstom-problémát", és forgalomba állítják a 2-es vonalra tervbe vett, az Alstomnál megrendelt kocsikat. Valamennyit ez is javítana a helyzeten - jegyezte meg.
   
A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy nem mind a 111 kocsiról derül majd ki, hogy használhatatlan.
   
Tarlós István hangsúlyozta: a helyzet rendkívül nehéz, és nem zárható ki, hogy időlegesen, csúcsforgalomban valamelyik metrót be kell majd zárni. Ha túl ritkák a járatok, akkor a peronokon kialakuló tömeg jelenthet balesetveszélyt - magyarázta.
   
A főpolgármester közölte, az elöregedett metrókocsik vizsgálata szeptemberben fejeződhet be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.