Sokan életüket vesztették, többen megsebesültek

Robbantás egy nigériai laktanyában

Pokolgépes merénylet oltotta ki legkevesebb tizenkét ember életét vasárnap egy észak-nigériai laktanya kantinjában.

2011.05.30 07:02MTI

A detonációban huszonöten sebesültek meg.
   
Egy helyi rendőrségi vezető közölte: nem tudni, hogy kik lehettek az elkövetők.  
   
A támadást néhány órával azt követően hajtották végre Bauchi városában, hogy beiktatták hivatalába a nyugat-afrikai ország régi-új elnökét, Goodluck Jonathant.
   
A Bauchiban elkövetett merénylet után nem sokkal a főváros, Abuja környékén lévő Zuba településen is robbanás történt egy sörözőben. Ebben a detonációban hárman sebesültek meg könnyebben.
   
Bauchi határos Plateau szövetségi állammal, vagyis azon a "törésvonalon" fekszik, amely elválasztja egymástól a 160 milliós ország többségében muszlim lakosságú északi részét a déli országrésztől, ahol a keresztény hitűek teszik ki a lakosság többségét. A térség a muzulmán-keresztény ellenségeskedések egyik gócpontja Afrika legnépesebb országában.
   
Nigériában az április 16-án rendezett elnökválasztást a keresztény Jonathan nyerte meg, s ez kiváltotta vetélytársa, a muszlim Muhammadu Buhari híveinek haragját, akik közül többen bosszúból támadást intéztek az északi területeken élő keresztények és a Dél-Nigériából érkező bevándorlók ellen. A keresztények azonban revánsot vettek, és állítólag több száz muszlimot öltek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.