Nem is kell második forduló?

Nigériai elnökválasztás: Jonathannak behozhatatlan az előnye

A vasárnap kora estig összeszámolt szavazatok alapján behozhatatlan előnyre tett szert vetélytársaival szemben Goodluck Jonathan államfő a nigériai elnökválasztáson - derül ki hivatalos adatokból.

2011.04.17 20:17MTI

Az ország 36 szövetségi államából 30-ban már ismertek az eredmények, és 20-ban Jonathan áll az élen. Legjelentősebb ellenfele, Muhammadu Buhari, az ellenzéki Kongresszus a Progresszív Változásokért párt jelöltje kilenc államban vezet, egy államban pedig Nuhu Ribadu áll az élen, ő a nigériai korrupcióellenes ügynökség vezetője volt.

Az alkotmány értelmében nem kell második fordulót rendezni, ha a győztes a szövetségi államok legalább kétharmadában - 24-ben - megszerzi a szavazatoknak legalább a 25 százalékát. Jonathan eredményei alapján eleget tesz ennek a feltételnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.