Az AU tiltakozik

Nigéria kivégzésekkel akarja tehermentesíteni börtöneit

Az Afrikai Unió (AU) felszólította a nigériai kormányt, álljon el 870 halálraítélt kivégzésétől, miután az egyik helyi emberjogvédő csoport a halálbüntetés jogtalanságára hivatkozva megfogalmazta ez irányú kérését.

2010.07.06 17:48MTI

Az AU egyik bizottsága arra kéri az abujai vezetést, hogy mielőbb térjen vissza a 2002-ben kiadott kivégzési moratóriumhoz, hosszú távon pedig törölje el a halálbüntetést.

A nigériai SERAP (a szociális és gazdasági jogokért, illetve az elszámoltathatóságért indított program) egy kedden kiadott közleményében azt állítja, hogy a nyugat-afrikai ország vezetése csupán azért nyúl újra a kivégzés gyakorlatához, mert így akarja enyhíteni a börtönök túlzsúfoltságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.