Felháborodtak a vezetők

Kadhafi Nigéria több államra való felosztását javasolja

Nigéria több államra történő felosztását javasolta Moammer Kadhafi líbiai vezető a JANA hivatalos hírügynökségnek adott, hétfőn napvilágot látott nyilatkozatában.

2010.03.29 09:01MTI

Kadhafi nemrégiben azt javasolta, hogy az afrikai országot vallási alapon válasszák ketté egy keresztény és egy muszlim hitű államra Pakisztán és India 1947-es szétválasztásának a példája alapján.

Már ez a gondolat is a nigériai vezetés felháborodását váltotta ki. Kadhafi most viszont azzal állt elő, hogy Nigériát - mint ahogy az a volt Jugoszláviával történt - etnikai alapon darabolják fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.