Nigériai módszer

Komoly támadás érte a Mailbox.hu email rendszert

Mindannyian kaptunk már olyan spam-et, melynek küldője azt állítja, hogy mesés vagyon ütheti a markunkat, ha segítünk nekik abban, hogy egy még mesésebb összeget kifehérítsünk. A módszer régóta ismert, most azonban nem pont erről van szó.

2008.09.22 19:16Z., ma.hu

Úgynevezett nigériai csalásra szakosodott bűnözők nagy számban regisztráltak Mailbox.hu email címeket, majd ezeket felhasználva óriási pénzzel kecsegtető levelek ezreit küldték szét világszerte. Az emailek kiküldését a Mailbox.hu rendszere megakadályozta.

A bejegyzett email címeket azonban feladóként is és válaszcímként is használták, erre más levelezőprogramokból (pl. Outlook) a helyi internetszolgáltatók levélküldő szervereit használva van technikai lehetőség. Az esetről részletesen beszámol a Mailbox.hu technikai blogja is.

A Mailbox.hu rendszere biztonságban van Ahogy azt a technikai blogban is írják, sikeresen blokkolták a csalók tevékenységét, a hazai forgalmat így nem fenyegeti veszély. Az üzemeltetők nagyfokú figyelmére szükség is van, hiszen nemrég jelentették be, hogy az email rendszerben regisztrált fiókok száma már meghaladja a 200,000 darabot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.