Samuel Peter a győztes

A Nigériai Lidércnyomás a bajnok

Samuel Peter a Boksz Világtanács (WBV) új nehézsúlyú bajnoka, miután címmérkőzésen technikai KO-val legyőzte Oleg Maszkajevet a mexikói Cancúnban.

2008.03.09 14:35MTI

Az összecsapást a mérkőzésvezető a hatodik menetben szakította félbe, amikor a nigériai öklöző ellenállhatatlanul megsorozta ellenfelét, aki képtelen volt erre válaszolni. A 27 éves Peter 30-ra növelte győzelmeinek számát - emellett egy veresége van -, míg a kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 esztendős Maszkajev 34 sikeresen megvívott ütközet mellé a hatodik vereségét volt kénytelen elkönyvelni. 

Ezúttal öt megfontolt menet után - melyek során azért mindkét öklöző elhelyezett egy-két határozott ütést ellenfelén -, Maszkajev megtapasztalhatta, miért nevezik Petert "Nigériai Lidércnyomás"-nak. 

A kihívó egy jobbhoroggal megfogta riválisát, majd megállíthatatlanul ment előre, s mivel Maszkajevet már csak a kötelek tartották, a mexikói José Guadalupe Garcia beszüntette a ütközetet. "Ki a következő? Én vagyok a bajnok. Ki a következő? - kiáltozta az első nigériai nehézsúlyú bajnok a ring közepéről. - Már holnap készen állok. Én vagyok a legjobb." 

A királykategória első mexikói címmérkőzését bő hatezren látták a helyszínen. Noha ezután sokan minden bizonnyal Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka elleni ütközetre lennének kíváncsiak, hírügynökségi jelentés szerint az ukrán klasszis bátyja, a korábbi bajnok Vitalij elleni mérkőzésnek van nagyobb esélye. 

Peter egyébként Vlagyimir Klicsko ellen szenvedte el egyetlen vereségét, még 2005 szeptemberében. A cancúni gálán könnyűsúlyú címmérkőzést is rendeztek: az amerikai Nate Campbell megosztott pontozással elvette az IBF, a WBA és a WBO övét a mexikói Juan Diaztól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.