Lekaszabolták őket

Nigéria: 19 embert mészároltak le egy keresztény faluban

Lőfegyverrel és bozótvágó késekkel felfegyverzett támadók 19 embert öltek meg egy zömében keresztények lakta faluban Nigéria középső részén - közölték kedden a helyi hatóságok.

2011.01.12 09:04MTI

A vérengzés a Jos városától mintegy 30 kilométerre fekvő Kuru településen történt. A térség keresztények és muzulmánok közti etnikai villongások színhelye volt a múltban. A falubeliek szerint három fegyveres férfi éjfél körül behatolt három lakóházba.

A bent lévőket kituszkolták onnan, majd bozótvágó késekkel lekaszabolták őket, az épületeket pedig felgyújtották. A támadásban 19 ember - köztük nők és gyerekek - meghaltak, és legalább hárman megsebesültek.

A vérengzés helyszínétől mintegy 200 méterre van a hadsereg egyik helyőrsége, de a falubeliek hasztalan kértek segítséget a katonáktól. Nem sokkal a Kuruban történt mészárlás után egy másik, ugyancsak jobbára keresztények lakta faluban történtek erőszakos cselekmények: két ember meghalt, három ház és három motorbicikli leégett.


A nigériai hatalom katonai alakulatokat küldött a térségbe, hogy véget vessen az etnikai indíttatású erőszaknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.