A keddi szavazással zárul az a "választási maraton

Nigéria: kormányzóválasztás az erőszak árnyékában

Megkezdődött a kormányzóválasztás kedden Nigériában; a nyugat-afrikai szövetségi ország 36 államából 24-ben járulhatnak az urnákhoz a választók.

2011.04.26 13:06MTI

A voksolásra árnyékot vet a muszlim többségű északi országrészben tíz napja kiújult erőszak.
   
A keddi szavazással zárul az a "választási maraton", amely április 9-én kezdődött Nigériában a parlamenti választásokkal, és egy héttel később az elnökválasztással folytatódott.
   
Az elnökválasztás után az északi országrészben kiújult erőszak a kormányzóválasztás előtti napokban sőt a voksolás napján is folytatódott; kedden három pokolgép robbant az ország északkeleti csücskében, Maiduguriban, a detonációkban az első hírek szerint senki sem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.