Az indiai kormányfő felhívása a terrorizmus ellen

"Ébredjen fel" Pakisztán

Az indiai kormányfő arra szólította fel a pakisztáni vezetést, hogy "ébredjen fel" végre, és szálljon szembe a terrorizmussal, amely nem csak magát Pakisztánt, hanem a dél-ázsiai térséget is fenyegeti.

2011.05.29 08:21MTI

A PTI indiai hírügynökség szombati jelentése szerint az afrikai körútról hazatérő Manmohan Szingh leszögezte: "komoly aggodalmaink vannak amiatt, hogy a terrorizmus gépezete továbbra is sértetlen Pakisztánban".
   
Megfigyelők szerint az indiai miniszterelnök az eddigi legélesebb hangnemben bírálta a szomszédos ország vezetését a Pakisztánban tevékeny iszlamisták miatt.
   
India régóta azzal vádolja Pakisztánt, hogy menedéket és támogatást nyújt szélsőséges csoportoknak, Iszlámábád tagadja ezeket a vádakat.
   
Szingh nyilatkozatában kifejtette: meggyőződése, hogy Pakisztánnak saját érdekéből adódóan segítenie kell Újdelhit a dél-ázsiai terroristák legyűrésében, mert az általa oltalmazott terrorizmus szörnye egyszer őrá is  ugyanúgy lecsaphat, mint Indiára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.