Az utóbbi napokban több terrorcselekmény történt

Pakisztáni kormányfő: minden eszközzel harcolni fogunk a szélsőségesek ellen

Juszuf Raza Gilani kormányfő kijelentette: Pakisztán minden rendelkezésre álló eszközzel harcolni fog a szélsőségesek ellen.

2011.05.26 12:41MTI

Csütörtöki hírügynökségi jelentések szerint a miniszterelnök szerdán este összehívta a kormány mellett működő védelmi bizottságot, hogy a tálib lázadók legutóbbi terrortámadása fényében áttekintsék az ország biztonsági helyzetét. A testület munkájában miniszterek, katonai és titkosszolgálati vezetők vesznek részt.
   
Gilani közölte a találkozó után: a kormány "gondoskodni fog róla, hogy minden alkalmas eszköz bevetésre kerüljön a terroristák rejtekhelyeinek felszámolására".

A kormányfő elismerte, komoly aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy a pakisztáni hatóságok képesek-e megbirkózni a terrorizmus súlyos problémájával. A szakszolgálatok, a hadsereg és a rendvédelmi szervek engedélyt kapnak minden szükséges eszköz bevetésére terroristák és lázadók ellen - mondta a miniszterelnök, mellőzve a részleteket.
   
Az elmúlt napokban a tálib lázadók több súlyos terrorcselekményt hajtottak végre Pakisztánban. Vasárnap este behatoltak a hadsereg karacsi flottatámaszpontjára megsemmisítettek két pilóta nélküli amerikai repülőgépet, és megöltek 12 biztonsági tisztet.

Szerdán reggel öngyilkos merényletet követtek el egy rendőrségi létesítmény ellen Pesavarban, s nyolc rendőr, illetve katona életét oltották ki. Ez utóbbi támadás elkövetőjeként is a tálibok jelentkeztek, akik bosszút esküdtek Oszama bin Laden al-Kaida-vezér május eleji megölése miatt, és azóta számos merényletet hajtottak végre Pakisztánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.