Csak a merénylő halt meg

Öngyilkos robbantás egy kazahsztáni városban

Robbantásos merényletet követett el egy öngyilkos támadó a kazahsztáni titkosszolgálatok egyik regionális központja előtt kedden az északnyugati Aktöbe városában, megsebesítve néhány embert.

2011.05.17 12:42MTI

A merénylőn kívül más nem halt meg a robbanásban - jelentette az Interfax orosz hírügynökség rendőrségi forrásra hivatkozva.
   
Az orosz határ közelében fekvő, a szovjet időkben Aktyubinszknak nevezett városból egy helyi fotós telefonon azt közölte a brit hírügynökséggel, hogy az öngyilkos merénylő a kazah belbiztonsági szolgálat regionális központja előtt robbantotta fel magát.
   
Mint elmondta, a rendőrség lezárta a környéket.
   
Az illetékes hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak.
   
A keddihez hasonló támadások rendkívül ritkák Kazahsztánban, amely a legstabilabb állam a közép-ázsiai volt szovjetköztársaságok közül. Az országot 21 éve Nurszultan Nazarbajev elnök vezeti.
   
Az olajban gazdag, többségében muzulmán lakosságú országnak, amely Közép-Ázsia legerősebb gazdaságát mondhatja magáénak, mindeddig sikerült elkerülnie a szomszédos Kirgizisztánt, Tádzsikisztánt vagy Üzbegisztánt az elmúlt húsz évben megrázó erőszakos változásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.