Egyelőre senki nem vállalta magára a merényletet

Rendőröket ölt a pokolgép egy pakisztáni bíróságon

A rendőrség közölte: két rendőr - egyikük nő - halt meg és hatan megsebesültek, amikor kedden pokolgép robbant egy bíróság épülete előtt Északnyugat-Pakisztánban.

2011.05.10 08:17MTI

A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára. A robbantás nyolc nappal az után hajtották végre, hogy egy amerikai kommandó Pakisztán északi részén megölte Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjét. A pakisztáni tálibok bosszút esküdtek, a pakisztáni biztonsági szolgálatok és az amerikai érdekeltségek elleni merényleteik fokozását ígérve.
   
A pokolgép egy elsőfokú bíróság bejárata előtt robbant fel Nauserában, nem messze a tálibok és az al-Kaida erősségének számító törzsi vidéktől.
   
Az időzített pokolgéppel elkövetett merényletben, amelynek célpontja a bíróság volt, két rendőr életét vesztette, hat másik személy, közöttük két másik rendőr megsebesült – közölte Keris Hán körzeti rendőrfőnök.
   
Az első jelentések szerint a pokolgépet egy rendőrposztnál helyezték el, ahol az épületbe lépő nőket vetik alá biztonsági ellenőrzésnek.
   
A pakisztáni tálibok 2007-ben kötöttek szövetséget az al-Kaidával, és 2007 nyarán hirdettek dzsihádot (szent háborút) Iszlámábád ellen, amiért a pakisztáni vezetés támogatta Washingtont a 2001 óta tartó „terrorizmus elleni háborújában”. Azóta közel 4300 ember halt meg több mint 450, többségében öngyilkos merényletben az ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.