Robbantani akart, de nem volt mivel

Terroristának adta ki magát egy hátizsákos fiatal a belvárosban

Terroristának adta ki magát és robbantással fenyegetőzött egy férfi a fővárosban; robbanóanyagot nem találtak nála, de őrizetbe vették.

2011.05.07 17:29MTI

Egy hátizsákos férfi pénteken délután az V. kerületi Tüköry utcában arról beszélt a járókelőknek, hogy ő egy külföldi terrorista sejt tagja, és magyarországi közjogi méltóságokat fog felrobbantani. A nála lévő hátizsákra és az általa tett kijelentésekre felfigyeltek az emberek, és értesítették a rendőrséget.

A járőrök igazoltatták a férfit, aki személyi azonosító okiratot nem mutatott be, és azt közölte a rendőrökkel, hogy robbantani akar a nála lévő pokolgéppel. A helyszínre hívott tűzszerészek átvizsgálták a hátizsákját, és megállapították, hogy nincs benne robbantásra alkalmas anyag. Ezután a 31 éves férfit előállították és őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben, és bíróság elé állítás céljából előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.